Ga naar de inhoud
maandag 13 mei, 2024

Ontdek de leukste bookstagrammers

Sarina met livethebooklife

Wat veel leesbevorderaars niet lukte, lukte enthousiaste boekenlezers op Tiktok wel. Onder de hashtag BookTok plaatsten zij filmpjes over hun favoriete boeken en kregen zo wonderbaarlijk veel jongeren aan het lezen. Booktok is zo’n groot fenomeen geworden dat veel boekwinkels inmiddels een booktoktafel hebben ingericht waar de booktoktips liggen uitgestald. Ook op Instagram vind je nu veel book influencers, de zogenaamde Bookstagrammers. In deze rubriek laten we je kennis maken met Groningse Bookstagrammers, zoals Sarina met livethebooklife. Ze geeft je natuurlijk, zoals een echte bookstagrammer dat hoort te doen, ook een leestip!

Op welke platform kunnen we je vinden?

Je kan me vinden op bookstagram en booktok onder de naam livethebooklife. Daarnaast ben ik actief op goodreads. 

Hoe ben je Bookstagrammer geworden?

Ik ben al een aantal jaren bookstagrammer en sinds twee jaar ook booktokker! Ik vond lezen en praten over boeken altijd al heel erg leuk. Ik wou er graag met andere boekliefhebbers over praten, en boekentips met andere mensen kunnen delen. Zelf volgde ik op instagram al een aantal bookstagram accounts. Het leek me leuk om ook zo’n account te beginnen zodat ik mijn liefde voor boeken met nog meer mensen kon delen. 

Over wat voor boeken post je?

Ik lees heel veel verschillende boeken, dus eigenlijk van alles en nog wat. Ik post zowel Nederlandse als Engelse boeken, en lees young adult en volwassen boeken., van fantasy tot roman. Maar ik ben erg voorstander van diverse en inclusieve boeken, dus dit zal ook meer terugkomen op mijn account. 

Wat vind je leuk aan lezen?

Ik hou van lezen omdat je je zo heerlijk kan verliezen in een andere realiteit en even lekker kan ontsnappen uit de werkelijkheid.

Wat is je favoriete leesplek?

Mijn favoriete leesplek is mijn bank. Maar ‘s zomers kan ik het ook lekker vinden om in het park te lezen!

Wat is je favoriete leesmoment?

Oeh, dat vind ik een lastige. Ik heb niet per se een favoriet moment, gewoon wanneer ik er zin in heb eigenlijk. 

Wat is volgens jou het leukste boek dat je in 2023 las?

Weer een lastige vraag. Het is zo moeilijk om er maar één te kiezen haha. Mijn favoriete boek van 2023 is De kleuren van de zee van Miriam Bruijstens. Een prachtige coming-of-age YA boek over jezelf ontdekken, vriendschappen en verschillende vormen van liefde. Het is super inclusief en voelde echt aan als een warme knuffel. 

Andere Groningse Bookstagrammers in deze serie

Ontdek de leukste bookstagrammers