Ga naar de inhoud
Literatuur­netwerk Noord-Nederland

Literatuur­netwerk Noord-Nederland

Om de ontwikkeling van literatuur in Noord-Nederland te ondersteunen heeft NOORDWOORD het initiatief genomen voor het literatuurnetwerk Noord-Nederland. Enkele keren per jaar komen literaire organisaties bijeen om de onderlinge samenwerking te versterken en idee√ęn en plannen uit te wisselen.

Het doel is om elkaar te versterken en inspireren. Zo bereiken we uiteindelijk meer mensen met onze producten en programma’s en houden we het letterenklimaat open en interessant voor nieuw literair talent.

Literatuur­netwerk Noord-Nederland

Tijdens deze ontmoetingen gaan we elke keer over een ander onderwerp in gesprek, bijvoorbeeld  over inclusie, promotie, knelpunten en kansen. Het voorzitterschap wisselt elke keer, zo blijft de bijeenkomst van ons samen. NOORDWOORD faciliteert de bijeenkomst.

Deelnemers aan de Letterenbijeenkomst zijn uitgeverijen, kwaliteitsboekhandels, organisaties voor literatuureducatie, wetenschappers, bibliotheken en literaire evenementenorganisaties uit de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe, met het zwaartepunt in (de ruime omgeving van) de stad Groningen.

Ben jij ook een speler in het literaire veld en wil je aansluiten bij dit netwerk? Meld je dan vooral aan via k.jelsma@noordwoord.nl. Samen bereiken we meer.

Volgende bijeenkomst: najaar 2022