Ga naar de inhoud
Literatuur­netwerk Noord-Nederland: samenwerking rond literatuur

Literatuur­netwerk Noord-Nederland: samenwerking rond literatuur

Om de ontwikkeling van literatuur in Noord-Nederland te ondersteunen heeft NOORDWOORD het initiatief genomen voor het literatuurnetwerk Noord-Nederland. Enkele keren per jaar komen literaire organisaties bijeen om de onderlinge samenwerking te versterken en ideeën en plannen uit te wisselen.

Het doel is om elkaar te versterken en inspireren. Zo bereiken we uiteindelijk meer mensen met onze producten en programma’s en houden we het letterenklimaat open en interessant voor nieuw literair talent.

Literatuur­netwerk Noord-Nederland: samenwerking rond literatuur

Tijdens deze ontmoetingen gaan we elke keer over een ander onderwerp in gesprek, bijvoorbeeld  over inclusie, promotie, knelpunten en kansen. Maar alle onderwerpen hebben altijd te maken met literatuur. Het voorzitterschap wisselt elke keer, zo blijft de bijeenkomst van ons samen en staat ook bij de ontmoetingen samenwerking voorop. NOORDWOORD faciliteert de bijeenkomst.

Deelnemers aan de Letterenbijeenkomst zijn uitgeverijen, kwaliteitsboekhandels, organisaties voor literatuureducatie, wetenschappers, bibliotheken en literaire evenementenorganisaties uit de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe, met het zwaartepunt in (de ruime omgeving van) de stad Groningen.

Ben jij ook een speler in het literaire veld en op zoek naar samenwerking? Meld je dan voor dit netwerk aan via k.jelsma@noordwoord.nl.

Naast dit samenwerkingsverband bieden we ook advies en ondersteuning.