Ga naar de inhoud

Verhalen uit Westerwolde

Foto’s: Mariska de Groot

Onderstaande verhalen uit Westerwolde komen voort uit het project Gronings Vuur. Gronings Vuur reist vanaf 2022 vijf jaar lang door de provincie Groningen, van gemeente naar gemeente. Ze gaan op zoek naar de verhalen die lokaal leven. Je kunt vanuit je luie stoel meegenieten met die verhalen.

 

Wat is Gronings Vuur ?

Wat is Gronings Vuur ?

Groningen zit vol verhalen en deze verhalen willen we met het project Gronings Vuur boven water krijgen. Gronings Vuur reist daarom de komende jaren door de provincie. In elke gemeente zoekt Gronings Vuur naar verhalen die het verdienen om verteld te worden.

Deze verhalen komen tot uiting in literatuur en monden uit in een productie, bijvoorbeeld een theatervoorstelling. Dit doen we samen met de lokale (culturele) partijen. Zo wordt Gronings Vuur ook een leerschool en krijgt elke gemeente de kans om hun culturele aanbod en organisaties verder te ontwikkelen. NOORDWOORD werkt op het onderdeel literatuur mee aan Gronings Vuur en begeleidt en adviseert waar het nodig is.

Wat is Gronings Vuur ?

Verhalen die je toekomst vormen

Met dit reizende cultuurprogramma wil Gronings Vuur bijdragen aan de bewustwording van inwoners over maatschappelijke thema’s die in hun eigen gemeente spelen. Gronings Vuur wil weten wat ze bezig houdt, hoe zij de toekomst zien, welke dromen ze hebben. Hoe blijft de gemeente leefbaar en toekomstbestendig? Alle verhalen geven inzicht in vragen en zorgen die gemeenschappen hebben, maar ook in de kansen en oplossingen die ze zien.

Westerwolde is de eerste gemeente waar Gronings Vuur is neergestreken.