Ga naar de inhoud

Partners

Partners

Samenwerking

Vanwege onze activiteiten en centrale rol in de literatuursector in Groningen, zijn we door de gemeente en de provincie Groningen in 2017 benoemd tot Cultuurpijler voor de Letteren. Door het Nederlands Letterenfonds worden we structureel ondersteund als een van de toonaangevende literaire organisaties in Nederland met een spilrol en belangrijke festivals in Noord-Nederland.

Onze projecten komen tot stand dankzij het Lira Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Daarnaast werken we met veel plezier samen met diverse organisaties. Niet alleen op het gebied van literatuur, maar ook met muziek, beeldende kunst, fotografie en theater. Zoals met Forum Groningen, VRIJDAG, Biblionet, Noord Nederlands Toneel, Poëziepaleis, De Wijk De Wereld, Gronings Vuur, Centrum Groninger Taal en Cultuur, Schrijversvakschool Groningen, Noorderlicht, Grasnapolsky, Wij Groningen en Poetry International.

We zijn aangesloten bij Vlam21, een sectorbrede samenwerking binnen de letteren, waar 14 organisaties bij zijn aangesloten. Ook zijn we partner van de Poëzieweek. Verder zijn we lid van Kunsten ’92, de belangenbehartiger van kunst, cultuur, erfgoed en de creatieve sector. Dankzij alle leden kunnen zij als één gezamenlijke stem het maatschappelijke en politieke klimaat voor cultuur in Nederland versterken.

Donateurs

Wil je ons financieel ondersteunen en overweeg je een donatie? Bekijk dan de ANBI-gegevens van NOORDWOORD of doneer makkelijk en snel via deze link.