Ga naar de inhoud
NB Tenzij anders aangegeven gaan alle programma’s door zoals gepland. Er zijn de nodige droge zitplekken, maar neem vooral ook zelf een paraplu mee.
Home

12, 13 en 14 juli

Dichters in de Prinsentuin 2024

Deze zomer wordt op 12, 13 en 14 juli de Groningse Prinsentuin weer het decor van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Behalve in de Prinsentuin zijn er ook programma’s op en rondom het Martinikerkhof.

We geven dit jaar ruimte aan poëzie, performances en gesprekken waarin het belang van gemeenschapszin en samenhang blijkt, want verbinding ≠ cringe maar hoog nodig.

De 27e editie van het festival opent op vrijdagavond met een programma rondom de mystieke ervaring met o.a. Lieke Marsman en Roelof ten Napel.

Zaterdag en zondag vind je gedurende de dag de voor het festival zo kenmerkende dichtbij-momenten in de loofgangen, maar er zijn ook gesprekken, interviews, workshops en performances. Bekijk hier de verschillende programma’s. Bij dit diverse aanbod treden ook dit jaar weer zo’n 100 dichters en andere performers op. In het blokkenschema voor zaterdag en zondag vind je een overzicht van alle programma’s.

Voor de vrijdagavond en de Yogales met poëzie geldt een toegangsprijs. De dagprogramma’s zijn gratis toegankelijk, daarom wordt een vrijwillige donatie erg gewaardeerd..

Als je (gratis) lid wordt van onze nieuwsbrief ontvang je alle updates over het festival in je mail en ontvang je bovendien Poëziepost en een kortingscode.

Home

Over het festival

Dichters in de Prinsentuin is hét festival om te genieten van gedichten en om daarover van gedachten te wisselen met elkaar, met de dichter of met hun vertalers.

Kenmerkend voor ons poëziefestival is dat je de dichter letterlijk dicht op de huid zit. Of je nou een ervaren poëzielezer bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, we weten zeker dat je bij Dichters in de Prinsentuin verrast zal worden.

Je kunt bij Dichters in de Prinsentuin altijd rekenen op een breed en gevarieerd programma, met

  • gedichten die je aan het denken zetten en gedichten die aan het lachen maken
  • gedichten waar je niets van snapt en gedichten die alles duidelijk maken
  • gevestigde namen en heel veel nieuw talent
  • van spoken word tot ingetogen voordrachten

Dichters in de Prinsentuin is een festival waar poëzie, goede ontmoetingen en het uitwisselingen van ervaringen centraal staan. Benieuwd geworden? Bekijk hier de sfeerimpressie van 2023!

Home

TERUGBLIK 2023

De 26e editie van Dichters van de Prinsentuin was weer één groot poëziefeest. Het werd net als het jaar daarvoor gevierd in de prachtige Hortus botanicus in Haren met een breed en gevarieerd programma. Nieuwsgierig wat er allemaal te doen was? Lees de samenvattingen:

Fotografie: Reyer Boxem