Ga naar de inhoud
Home

7, 8 en 9 juli

Dichters van de Prinsentuin 2023

Dichters van de Prinsentuin is hét festival om te genieten van gedichten en om daarover van gedachten te wisselen met elkaar, met de dichter of met hun vertalers. Dat doen we sinds een paar jaar in de Hortus botanicus in Haren.

Tussen geurende kruiden, grassen, bloemen en bomen uit alle windstreken vind je verrassende podiumplekken, idyllische plekjes om van de zon en gedichten te genieten en een boulevard met kraampjes en foodtrucs. Zo wordt poëzie een bijzondere beleving.

Je zit er de dichter letterlijk dicht op de huid. Of je nou een ervaren poëzielezer bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, we weten zeker dat je bij Dichters van de Prinsentuin verrast zal worden. Dichters van de Prinsentuin is een festival waar poëzie, goede ontmoetingen en het uitwisselingen van ervaringen centraal staan. Benieuwd geworden? Bekijk hier de sfeerimpressie van 2023!

Home

Je kunt altijd rekenen op een breed en gevarieerd programma, met

  • gedichten die je aan het denken zetten en gedichten die aan het lachen maken
  • gedichten waar je niets van snapt en gedichten die alles duidelijk maken
  • gevestigde namen en heel veel nieuw talent
  • van spoken word tot ingetogen voordrachten

Dit jaar kwamen er zo’n zeventig dichters uit Nederland en het buitenland. Drie dagen lang hoorden we niet alleen gedichten, maar waren er ook vertaalprogramma’s, workshops en interviews, een kinderprogramma en verrassende samenwerkingen met andere kunstvormen zoals muziek, theater en beeldende kunst. Bekijk hier het gevarieerde programma en line-up van Dichters van de Prinsentuin 2023.

Lekker lang nagenieten van dit poëziefeest? Abonneer je dan gelijk op onze nieuwsbrief! Hierin delen we, naast leuke nieuwtjes en literatuurupdates, elke editie ook twee gedichten van dichters die dit jaar op het festival stonden.