Ga naar de inhoud
Home

12, 13 en 14 juli

Dichters in de Prinsentuin 2024

Deze zomer wordt op 12, 13 en 14 juli de Groningse Prinsentuin weer het decor van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Behalve in de Prinsentuin zijn er ook programma’s op en rondom het Martinikerkhof.

De 27e editie van het festival opent op vrijdagavond met een programma rondom de mystieke ervaring met o.a. Lieke Marsman en Roelof ten Napel. Zaterdagavond organiseren we Poetry Processing Party samen met The Stage; een feestelijke avond vol met muzikale poëzie en muziek vol poëzie. 

Zaterdag en zondag vind je gedurende de dag de voor het festival zo kenmerkende dichtbij-momenten in de loofgangen, maar er zijn ook gesprekken, interviews, workshops en performances. Bekijk hier de programma’s die al bekend zijn. De komende tijd vullen we dit overzicht verder aan. Bij dit diverse aanbod treden ook dit jaar weer zo’n 70 dichters op.

Voor de avondprogramma’s en de Yoga & Poëzie workshop geldt een toegangsprijs. De dagprogramma’s zijn vrij toegankelijk, daarom wordt een vrijwillige donatie erg gewaardeerd..

Als je (gratis) lid wordt van onze nieuwsbrief ontvang je alle updates over het festival in je mail en ontvang je bovendien Poëziepost.

Home

Over het festival

Dichters in de Prinsentuin is hét festival om te genieten van gedichten en om daarover van gedachten te wisselen met elkaar, met de dichter of met hun vertalers.

Kenmerkend voor ons poëziefestival is dat je de dichter letterlijk dicht op de huid zit. Of je nou een ervaren poëzielezer bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, we weten zeker dat je bij Dichters in de Prinsentuin verrast zal worden.

Je kunt bij Dichters in de Prinsentuin altijd rekenen op een breed en gevarieerd programma, met

  • gedichten die je aan het denken zetten en gedichten die aan het lachen maken
  • gedichten waar je niets van snapt en gedichten die alles duidelijk maken
  • gevestigde namen en heel veel nieuw talent
  • van spoken word tot ingetogen voordrachten

Dichters in de Prinsentuin is een festival waar poëzie, goede ontmoetingen en het uitwisselingen van ervaringen centraal staan. Benieuwd geworden? Bekijk hier de sfeerimpressie van 2023!

Home

TERUGBLIK 2023

De 26e editie van Dichters van de Prinsentuin was weer één groot poëziefeest. Het werd net als het jaar daarvoor gevierd in de prachtige Hortus botanicus in Haren met een breed en gevarieerd programma. Nieuwsgierig wat er allemaal te doen was? Lees de samenvattingen:

Fotografie: Reyer Boxem