Ga naar de inhoud
donderdag 18 april, 2024

Ontdek de leukste bookstagrammers

Floor Daasvand

Wat veel leesbevorderaars niet lukte, lukte enthousiaste boekenlezers op Tiktok wel. Onder de hashtag BookTok plaatsten zij filmpjes over hun favoriete boeken en kregen zo wonderbaarlijk veel jongeren aan het lezen. Booktok is zo’n groot fenomeen geworden dat veel boekwinkels inmiddels een booktoktafel hebben ingericht waar de booktoktips liggen uitgestald. Ook op Instagram vind je nu veel book influencers, de zogenaamde Bookstagrammers. In deze rubriek laten we je kennis maken met Groningse Bookstagrammers, zoals Floor Daasvand. Ze geeft je natuurlijk, zoals een echte bookstagrammer dat hoort te doen, ook een leestip!

Op welke platform kunnen we je vinden?

Je kunt mij op Instagram en YouTube vinden onder de naam Tussen De Boeken. Op Hebban, Goodreads en The Storygraph vind je mij als Floor Flawless.

Hoe ben je Bookstagrammer geworden?

Het begon bij mij met recensies schrijven op mijn voormalige persoonlijke blog en zo af en toe een video over boeken op mijn lifestyle kanaal. Maar ik merkte dat ik toch liever ging rebranden en zo ontstond mijn idee voor Tussen de Boeken; een Instagram account en YouTube kanaal. Hierdoor weten mensen wat voor content ze van mij kunnen verwachten. Enne, ik praat nou eenmaal graag over boeken 😉

Over wat voor boeken post je?

Eigenlijk lees ik zo’n beetje alles wat los en vast zit; van prentenboeken tot aan literatuur en van poëzie tot non-fictie. Je ziet die verschillende dingen dan ook zeker terug in mijn content.

Wat vind je leuk aan lezen?

Het is voor mij ontspannend, maar daarnaast ook een manier om kennis te vergaren en te blijven leren. Het is mij met de paplepel ingegoten, ik ben altijd al een boekenverslinder geweest.

Wat is je favoriete leesplek?

Ik heb meerdere favoriete plekjes: Bij slecht of koud weer zit ik het liefst met een dekentje op de bank of vind je mij in het Forum. En bij mooi weer lees ik graag buiten.

Wat is je favoriete leesmoment?

‘s Avonds voor het slapen gaan. Dat hoort echt bij mijn avondroutine. Als ik ‘s avonds niet lees, slaap ik een stuk slechter!

Wat is volgens jou het leukste boek dat je in 2023 las?

Mijn favoriete boek van 2023 was In het vervloekte hart van Rima Orie (verschenen in 2022). Een young adult horror-fantasy waarin de auteur het koloniale verleden van Suriname op een prachtige manier in een fantasyjasje heeft weten te gieten. Meteen vanaf de proloog wordt je in het verhaal gezogen en aan het einde wil je meer!

Andere Groningse Bookstagrammers in deze serie

Ontdek de leukste bookstagrammers