Ga naar de inhoud

Janneke Jager

Janneke Jager is cabaretière, zangeres en schrijfster. Naast haar avondvullende muzikale cabaretvoorstellingen werkt ze momenteel aan haar eerste dichtbundel, die (hopelijk) eind 2023 uitkomt. Op een podium imponeert Janneke met sterk geschreven verhalen, spoken word en breekbare liedteksten, met een zangstem die indruk maakt. Ze won de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013) en stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015.

Na haar opleiding Engelse Taal en Cultuur (Universiteit Leiden, richting Literatuur) met als bijvak Theaterwetenschappen, volgde ze de verkorte opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Sinds 2011 bespeelt ze de landelijke podia, van de Waddeneilanden tot aan de zuidelijke landsgrenzen. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door Duncan Laurence.

In 2023 presenteert Janneke haar derde avondvullende voorstelling Bethlehem, een rondreizend locatietheater door en over Groningen. Haar bundel Tussen klei en koolzaad hoopt ze ook dat jaar te publiceren.

 

Werk van Janneke

Janneke deelt drie gedichten met je: ‘Stil‘, ‘Louis‘ en ‘Noordpolderzijl 2‘.

Meer informatie over haar werk is te vinden op www.jannekejager.nl.

 

Zelfs de bomen leken te buigen
om jouw fluister te ontwaren

Janneke Jager