Ga naar de inhoud

Janneke Jager

Janneke Jager (Zandeweer, 1977) is cabaretière, zangeres en dichter. Op het podium vertelt ze sterk geschreven verhalen en weet ze met name te imponeren met haar liedjes en poëtische teksten. Met een zangstem die indruk maakt. Over haar aandeel in het muziektheaterproject ‘HAIM’ in de Eemshaven (september 2021) oordeelde Jacques d’Ancona: ”Met haar stralende persoonlijkheid, haar naturel en haar vocale vermogen is zij de ster van de avond”.

Naast haar werk in het theater, schrijft Janneke gedichten die af en toe een plaats krijgen in haar voorstellingen. In 2021 en 2022 werd ze met meerdere gedichten geselecteerd voor publicatie in de bloemlezingen van Uitgeverij Gopher. Voor 2022 heeft Janneke de ambitie om haar eerste bundel uit te geven, waar ze momenteel de laatste hand aan legt. Haar werk kenmerkt zich door observaties van haar roerige binnenwereld, het verstrijken van tijd, het zoeken naar een thuis en het troostende van de natuur.

Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.
www.jannekejager.nl

Foto: Lotte Zwartelé

Janneke Jager