Ga naar de inhoud

Martin Schravesande

Sinds mijn vijftiende probeer ik woorden te geven aan wat zich aan me voordoet, zich roert in mij, wat me uit mijn evenwicht haalt en me daarin terugbrengt. Ik schreef romans, verhalen en gedichten maar kwam er nooit toe die te publiceren, waar verandering in gaat komen nu mijn kinderen volwassen zijn en ik naar Groningen verhuisd ben! Alleen mijn ruim 200 opgenomen liedjes zijn openbaar te beluisteren op Spotify en Youtube onder de naam Dominee Randverschijnsel. Het lijkt me mooi om die in Groningen ten gehore te brengen, afgewisseld met gedichten.

Vorig jaar publiceerde ik een boeiend non-fictie boek over mijn werk met in het onderwijs vastgelopen puber (De thuiszittersklas) bij uitgeverij Van Gennep.

 

Werk van Martin

De dichtbundel ‘Ademtochten’ bevat gedichten, bijvoorbeeld het gedicht ‘Geloof‘. Poëzie is voor mij vooral restverwerking, een bijproduct van het proces dat we leven noemen. Zoals mest een bijproduct is. Daar hoeven we niet geringschattend over te doen. Mest doet groeien.

‘Ei’ is een voorbeeld van een liedje. Een van mijn leerlingen maakte er jaren geleden een filmpje bij, waarmee hij het scholieren filmfestival won.

Voor mijn non-fictie publicaties over pedagogiek kun je het beste kijken op www.opengeestig.nl

 

 

maar wie verbiedt me te dromen

steelse ogen opwaarts te richten

stilste minnaar van de lucht te zijn

wie verbiedt me te dromen

Martin Schravesande