Ga naar de inhoud
donderdag 18 januari, 2024

Poëzieweek 2024 in Groningen

Donderdag 25 januari gaat de twaalfde Poëzieweek van start in Nederland en Vlaanderen. In Groningen staat de laatste donderdag van januari al in het teken van gedichten sinds 2000. Wegens succes werd de Gedichtendag in 2013 een Poëzieweek. Tot woensdag 31 januari kan je op tal van plekken naar voordrachten luisteren. In Groningen wordt op 28 januari bekendgemaakt wie de nieuwe stadsdichter wordt.

In de Oosterpoort zal duidelijk worden wie Myron Hamming opvolgt als stadsdichter en er staan optredens van Tsead Bruinja, Sholeh Rezazadeh, Rayvano en De Literaire Boyband op het programma. Hamming kan je ook nog zien optreden bij de Bundelpresentatie van de Dichtclub en bij een avond in Boekhandel Riemer.

Grote kans dat de nieuwe stadsdichter al eens op de planken stonden op een van de vele open podia die Groningen rijk is. Tijdens de Poëzieweek kan je vers talent zien optreden bij Natte Neuzen, de Leekster Gedichtendag, Poëzie Met en in Warffum, Hellum en de Korrewegwijk.

Tijdens de Poëzieweek krijg je in boekhandels een Poëziegeschenk als je minimaal €12,50 uitgeeft aan poëzie. Edward van de Vendel schreef het geschenk en zal op 25 januari optreden in de bibliotheek van Haren en ‘s avonds deelnemen aan Poetry per tutti in het Forum.

We hebben een speciale pagina gemaakt met daarop alle optredens die zullen plaatsvinden. Van workshop tot literaire salon en van bundelpresentatie tot theatershows. We voegen nog regelmatig nieuwe activiteiten toe. Een landelijk overzicht vind je op poezieweek.com.

Foto: Edward van de Vendel | Jota Chabel

NAAR OVERZICHT POËZIEWEEK
Poëzieweek 2024 in Groningen