Ga naar de inhoud

Broodje met… Edward van de Vendel

Poëzieweek


Geboekt in Haren

Forum Bibliotheek

Brinkhorst 3, Haren

7,-


do, 25 jan. - 13.30


Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek . € 7,00 incl. broodje en glas (karnemelk) Aanmelden via deze website.

In 2024 schrijft Edward van de Vendel het Poëziegeschenk in het thema van Poëzieweek 2024: ’thuis’.

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen.  Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze  beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze  schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar  de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op  de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in  gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen  onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen  in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich  thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op  moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we  onder het dak van de poëzie.