Ga naar de inhoud
maandag 6 november, 2023

Een maand vol leesclubs

Spraakmakende boeken, Mijlpalen en een open zenuw

Spraakmakende Boeken en Mijlpalen in de literatuur zijn twee maandelijks terugkerende evenementen waarbij een literair boek centraal staat. Daarnaast vinden er deze maand nog drie leesclubs plaats in Groningen waarbij het publiek met elkaar een boek bespreekt. Het Forum organiseert een leesclub over Sonny Boy van Annejet van der Zijl en Boekhandel Riemer bespreekt Zijn jongen van Carry Slee. In Walters Bookshop staat Nederland, Israël & Palestina – een open zenuw van Peter Malcontent centraal.

Sonny Boy wordt vanzelfsprekend besproken vanwege Nederland Leest. De klassieker van Annejet van der Zijl is deze maand gratis verkrijgbaar voor leden van de bibliotheek. Forumedewerker Esmé van den Boom gaat op 22 november met mensen in gesprek over het boek. In het Forum vindt ook Mijlpalen in de literatuur plaats. Aletta Becker zal 9 november Circusnachten (1984) van Angela Carter bespreken. Deze schelmenroman vermengt magisch realisme met post-feminisme en sprookjes en zit vol literaire thema’s. 

Bij de bespreking van Nederland, Israël & Palestina – een open zenuw (2018) zal de schrijver het laatste halfuur deelnemen via een videolink (ovb). Jantine Wijnja organiseert deze leesclub voor wie de Nederlandse houding ten opzichte van Israël en Palestina beter wil begrijpen. Deelname aan deze leesclub op 19 november is gratis, maar aanmelden is gewenst.

23 november duikt Liesbeth Korthals Altes voor Spraakmakende Boeken in de Franstalige roman De diepst verborgen herinnering van de mens (2022) van Mohamed Mbougar Sarr. De Senegaleze auteur won met deze roman in 2021 de prestigieuze Prix Goncourt. Diezelfde avond wordt er in Boekhandel Riemer een leesclub georganiseerd over Zijn jongen van Carry Slee.

Een maand vol leesclubs