Ga naar de inhoud

Re:sources

Met Cypher Session, Tijdloos, Wisselstroom, Zozy en Wallplug


Noordstaat

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen

10,-


za, 18 mei - 15.30


Met Re:Sources presenteert Noordstaat producties van Noordelijke makers uit de hiphop scene in het Grand Theatre. Een nieuwe lichting makers met een verhaal over wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Crossover producties waarbij de artiesten werken met muziek, dans, spoken word en/of visuals. Kenmerkend is de zoektocht naar hun identiteit, een cultureel diverse achtergrond, invloeden en reflectie op wie ze zijn en willen zijn. Ontluisterend, verrassend en vooral inspirerend. Een uitnodiging om elkaar te leren kennen en gekend te worden.

Het programma voor zondagavond 19 mei vind je hier.

Zaterdag 18 mei

Middagprogramma

15.30 – 17.00 uur Cypher Session
Onder begeleiding van de liveband Backline Groove Machine kunnen spoken word- en muziek artiesten uit het publiek de vloer op! De Cypher Sessions zijn multidisciplinaire sessies bij Noordstaat, waar artiesten elkaar inspireren en uitdagen en ter plekke op elkaar inspelen. Nu voor publiek in het Grand Theatre. Ben je artiest? Kom dan meedoen!
Publiek is welkom, toegang gratis.

Avondprogramma
19.00 uur deur open
19.30 – 22.30 uur

Tijdloos – (On)bevlekt
(On)bevlekt is een voorstelling gemaakt door het collectief Tijdloos. Onbevlekt is een combinatie van kleinkunst muziek en spoken word. Hiermee ontleden zij het thema moederschap, geïnspireerd door Maria, moeder der moeders. Van rauwe kwetsbare teksten tot melodieuze harmonieën, alles komt voorbij. Laat je vervoeren door de makers en hun creatieve denkproces. Hoe ze van niets iets creëren en heilige huisjes omver weten te schoppen. Tijdens Re:Sources zullen ze een teaser laten zien, de gehele show is tijdens Terug naar het Begin festival te zien op 25 & 26 mei.

Dit is een productie van Noordstaat

Wisselstroom
Wisselstroom brengt Groningse en Friese hiphopartiesten samen in de studio’s van het Leeuwarder muziekproductiebedrijf Lake Woozoo. Rappers duiken met een producer de studio in en maken in één dag een nieuwe collab. Op de tweede dag wordt het nieuwe nummer opgenomen en uitgebracht op de kanalen van Wisselstroom. De artiesten van seizoen drie (2023) performen hun opgenomen nummers.

Wisselstroom is een initiatief van Popfabryk, Noordstaat en Lake Woozoo, mede mogelijk gemaakt door Platform Popcultuur Friesland.

Johnny loves me – ‘écht?’
‘écht?’ de film is een visuele vertolking van het verhaal van het bijbehorende concept album ‘Johnny loves me, écht?’ en wordt in de vertoning ondersteund door live muziek.In ‘écht?’ neemt Johnny je mee van zonnige, zachtmoedige vakantieoorden naar de diepste, donkerste krochten van je psyche. De creatieve duizendpoot (rapper, zanger, schrijver, producer, creatief regisseur) vertelt over de angst voor persoonlijke kwetsbaarheid en het resultaat daarvan: een verloren verbinding met de wereld om je heen en de mensen daarin.
Tijdens de reis kom je erachter dat je je kwetsbaar moet opstellen, realiseer je je dat je dit helemaal niet durft, en probeer je om vervolgens toch de eerste voorzichtige stapjes te zetten.

Deze productie is tot stand gekomen met ondersteuning van Popfabryk.

ZOZY – Tunnelvisie X Ultrazoom
In ‘Tunnelvisie x Ultrazoom’ vertelt Groningse zangeres en songwriter ZOZY haar verhaal over het omgaan met ons bestaan, de oneindigheid van waar we ons in bevinden, de onontkoombare dood en het onophoudelijke leven. In deze performance neemt ze jullie mee in haar perspectief op het Sublieme en hoe ze het een plek heeft weten te geven op de plaats van haar angst voor het onbekende. Tunnelvisie x Ultrazoom houdt zich niet klam vast aan één genre; elektronisch en a capella, synth partijen en koorzang komen allemaal voorbij in deze voorstelling. Laat je meeslepen,
de nacht in!

Dit is een productie van NOORD-Up North.

Wallplug
Wallplug is een collectief bestaande uit verschillende kunststromingen die samenkomen tot één muzikaal geheel. Wallplug bestaat uit individuen die samen een nieuwe sound vinden van soulvolle vocalen en emotionele diepgang van R&B en Hiphop. Wallplug’s live optredens zijn vaak een ware sensatie. De energie die ze op het podium uitstralen, gecombineerd met de diepte van hun muzikale producties, zorgt voor een meeslepende ervaring voor het publiek.

Dit is een eigen productie van Wallplug.

Ticket zaterdagavond: 10 euro
Combiticket met zondagavond: 15 euro.