Ga naar de inhoud

Re:sources

Met Play the ground, Sheila Hoebas, Dansproductie Noordstaat en Spaces


Noordstaat

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningne


zo, 19 mei - 15.00


Met Re:Sources presenteert Noordstaat producties van Noordelijke makers uit de hiphop scene in het Grand Theatre. Een nieuwe lichting makers met een verhaal over wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Crossover producties waarbij de artiesten werken met muziek, dans, spoken word en/of visuals. Kenmerkend is de zoektocht naar hun identiteit, een cultureel diverse achtergrond, invloeden en reflectie op wie ze zijn en willen zijn. Ontluisterend, verrassend en vooral inspirerend. Een uitnodiging om elkaar te leren kennen en gekend te worden.

Het programma voor zaterdag 18 mei vind je hier.

Zondag 19 mei

Middagprogramma
15.00 – 17.00 uur
gratis

PLAY THE GROUND
PLAY THE GROUND is een Noordstaat dansbattle met een unieke twist: de muziek wordt live geïmproviseerd door de band (Backline Groove Machine), terwijl de dansers uitgedaagd worden met diverse concepten. Elke ronde introduceert een nieuw concept, dat de dansers op creatieve wijze in hun freestyle moeten verwerken. De winnaar krijgt een ontwikkelbudget t.w.v. €1000,- dat geïnvesteerd kan worden in hun danscarrière. Dit kan besteed worden aan bijvoorbeeld een workshopreeks onder leiding van een inspirerende coach of aan de productie van een professionele dansvideo. Om deel te nemen aan de battle kan je je opgeven via info@noordstaat.nl.
Publiek is welkom!

Avondprogramma
19.00 uur aanvang
19.30 – 22.30 uur

Dancedemic – Spaces
Ervaar de rauwe energie en authenticiteit van Spaces, een dynamische hiphop theatershow die de nieuwste danstrends uit de club- en straatscènes laat zien.
Spaces gaat verder dan hiphop alleen en omarmt diverse hedendaagse invloeden. Als reflectie en feest ter ere van hiphop’s 50-jarig bestaan, komt deze show voort uit een uniek ontwikkelingsprogramma voor jongeren in Nederland, wat resulteert in een meeslepende productie door 4 dansers, Misgana, Marloes Brouwer, Tulum, Ezra Pijnenburg & Daniel Stosic, die de jeugdcultuur vastlegt. Dancedemic neemt het publiek mee op een reis door de ruimte-definitie van de jongere generatie, waarin hun experimenten met identiteit centraal staan.

Dit is een productie van Solid Ground Movement (Amsterdam).

Synergy – Geduld
‘Geduld’, is een dans- en theaterstuk dat het verhaal vertelt van drie vrouwen, elk met een unieke achtergrond en levensfase – een tiener, een theaterstudente en een migrant – die samenkomen om de essentie van geduld te verkennen via het lichaam. Onder leiding van choreograaf Naomi Miojo, verkent het gezelschap Synergy de diepere betekenissen, verborgen lagen en uitdagende aspecten van geduld.

Dit is een productie van Noordstaat.

Sheila Oisila – Geheugenspoor
‘Herinneringen komen en gaan. Maar wat als een herinnering je niet loslaat? Je kent het wel, je bent verliefd en kan alleen maar denken aan die persoon. Dat zijn de fijne herinneringen. Maar wat als die herinnering niet fijn is? Een herinnering die je wil wegdrukken. Een herinnering die telkens terugkeert zonder dat je er controle over hebt. Overdag, ’s nachts; elk moment van de dag. Een onverwerkte herinnering, zo levendig alsof je het opnieuw beleefd. Een herinnering die zich blijft herhalen zonder goed eind. Een herinnering die zijn spoor achterlaat.’ Geheugenspoor is een theatrale spoken word- en dansproductie van Sheila waarin ze de verwerking van een herinnering onderzoekt.

Dit is een productie van NOORD-Up North.

Charlice – We’re Human
We’re Human is de naam van de digitale dans serie gemaakt door Charlice Johannes. In We’re Human onderzoekt Charlice verschillende actuele sociaal maatschappelijke thema’s, racisme, mentale gezondheid en female empowerment door middel van dans, visuals en zang.

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuur Participatie (Urban Arts Talent Regeling) en Noordstaat.

Ticket zondagavond: 10 euro
Combiticket met zaterdag: 15 euro.