Ga naar de inhoud
donderdag 25 mei, 2023

Zomerzinnen in Schipborg

Literair onderdeel van FestiValderAa

Stichting literaire activiteiten in Drenthe maakt zich op voor Zomerzinnen. Het festival is ook dit jaar onderdeel van FestiValderAa in Schipborg. Van 7 t/m 9 juli wordt een gevarieerd programma voor een breed publiek gepresenteerd. In restaurant de Drentsche Aa of in de intieme setting van een huiskamer kun je literatuur anders beleven.

Het Zomerzinnen-programma

Vrijdag 7 juli legt Wim Daniëls uit hoe bijzonder taal is en hoe hij zelf de taal ontdekte.
Meester van de Middeleeuwen Frits van Oostrom vertelt over Van den vos Reynaerde. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman?

Zaterdag 8 juli komt Gouden Griffelwinnaar Yorick Goldewijn met zijn nieuwe boek Duizend & ik, dat vier ballen in NRC kreeg. Yvonne Weijers zingt, begeleid door drie muzikanten, gedichten van Elly de Waard. Tot slot brengen Leny Hamminga en Jenny Anna Linde Drentse verhalen.

Zondag 9 juli zet Erik van Muiswinkel het publiek onder een taaldouche, waar iedereen gelouterd uitkomt. Iduna Paalman draagt voor uit haar dichtbundel Huis van bewaring en Yentl van Stokkum geeft een voorproefje van haar tweede bundel Winterbloeiers die deze zomer verschijnt. Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen geeft striptekenles en vertelt over het fenomeen centsprent. Een lesje geschiedenis, tekenen en rijmen.

Vrijdag 26 mei start de verkoop voor de dag- en weekendkaarten. Voor de huis-tuin & keukensessies begint de voorverkoop op 1 juni. Meer informatie op www.zomerzinnen.nl en www.festivalderaa.nl

Zomerzinnen in Schipborg