Ga naar de inhoud
donderdag 23 mei, 2024

Voorproefje Dichters in de Prinsentuin op Jouw Grote Markt Festival

NOORDWOORD biedt tijdens de opening van de vernieuwde Grote Markt van Groningen alvast een voorproefje op Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. De diverse line-up met poëzie, spoken word, een combinatie van dans en woord en een stukje uit het meertalige Grensland II is een mooie afspiegeling van wat je op het festival kunt verwachten. Dichters in de Prinsentuin vindt van 12 tot en met 14 juli plaats in en rond de Prinsentuin en is grotendeels gratis toegankelijk.


Grensland

Grensland is samenwerking van NOORDWOORD en Grasnapolsky waarin streektaal centraal staat. Jonge talentvolle dichters uit het grensgebied tussen Nederland en Duitsland nemen je mee in de woorden, klanken en sferen van het Nedersaksisch om deze zo een nieuw leven in te blazen. Tijdens Dichters in de Prinsentuin 2024 is de tweede editie van Grensland te horen. De Groningse Richard Nobbe zal tijdens de opening van de Grote Markt alvast een meertalig voorproefje geven.

Struikeltje

Struikeltje is het vader-dochter-dichtersduo Miru Choi (geb. 2013) en Kamiel Choi (1979) uit ‘s Hertogenbosch. Samen staan ze op podia in het hele land en maken ze geïllustreerde boekjes met gedichten die je aan het lachen en denken zetten. Toen ze in de coronatijd vanuit het buitenland naar Nederland kwamen, maakten ze het boekje In onze rivier en vanwege de vele positieve reacties lieten ze er een jaar later Struikeltje op volgen, waarin ze de volgende 50 gedichten (waaronder de legendarische hip hop-koala) bundelden. Op 1 juni nemen ze je mee in hun verrassende wereld.

Babeth Fonchie Fotchind

Babeth Fonchie Fotchind is dichter en schrijver. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde literaire en andere tijdschriften en werd onder meer geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren en het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Door VOGUE werd ze verkozen tot Next Talent To Watch. Ze werd genomineerd voor de Harpers Bazaar Women of the Year Award en door de Volkskrant verkozen tot literair talent. Haar dichtbundel Plooi verscheen in juni 2022 bij Uitgeverij De Geus en ontving lovende recensies. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman en tweede dichtbundel. Deze jonge dichter mag je niet missen!

Robin Block

Robin Block is schrijver en muzikant. Zijn werk begeeft zich op het grensvlak van taal, muziek en performance. Ook maakt hij veel werk over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Daarnaast is Robin vaste columnist bij Indisch Tijdschrift Moesson. Onlangs verscheen zijn nieuwe poëziebundel Handleiding voor Ontheemden bij uitgeverij Atlas-Contact. Deze werd bekroond met de Granate Poëzieprijs, De Herman de Coninckprijs en de Vlaamse Poëzieprijs.

Eise Ivo Smit

Eise Ivo Smit presenteert een try-out van zijn improvisatieperformance ‘Dansende Woorden’. Hij vertelt verhalen aan het publiek, in de vorm van gedichten, door te dansen en soms ook door te zingen. Het publiek wordt langzaam onderdeel van het verhaal dat Eise Ivo vertelt. Wie durft, mag zelfs mee gaan dansen.

Sjoukje Kamphorst

Sjoukje Kamphorst is volop thuis in de Griekse taal en cultuur werkt aan de RUG. Daarnaast is ze volop bezig met schrijven en poëzie studeren aan de Schrijversvakschool Groningen. In haar werk probeert ze waarnemingen en ervaringen met cynisme en humor te verwerken, en soms laat ze de taal zelf aan het werk. Belangrijke thema’s zijn melancholie, het kroegleven en af en toe een vleugje linkse politiek. In het afgelopen jaar is ze begonnen met optreden en stond op verschillende legendarische open podia in Groningen. Na reactie op een Open Call van NOORDWOORD staat ze in juli voor het eerst op Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin.

Voorproefje Dichters in de Prinsentuin op Jouw Grote Markt Festival
Voorproefje Dichters in de Prinsentuin op Jouw Grote Markt Festival