Ga naar de inhoud
zondag 2 juli, 2023

Vijftig jaar Kroeg van Klaas

De Kroeg van Klaas bestaat vijftig jaar en dat wordt de hele week gevierd. Het bruine café aan de Oosterweg 26 wordt sinds 2018 door Marleen Vermooten geleid. Daarvoor werkte ze al enkele jaren in het café nadat haar eigen café eind 2014 de deuren sloot. Vermooten stond aan de wieg van de Dichtclub die sinds 2003 elke maand bijeenkomt.

De Dichtclub verhuisde mee naar de Kroeg van Klaas evenals de Songclub en De Meindert & Teun & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Naast de vele optredens, borrels en feesten worden er ook regelmatig boekpresentatie in het café gehouden. Met name De Dichtclub stond aan het begin van menig carrière. Onder andere Ellen Deckwitz, Joost Oomen en Obe Alkema waren lid.

Woensdag 5 juli is er een speciale editie van De Dichtclub waarbij drie voormalige stadsdichters een gedicht voordragen dat speciaal voor de kroeg is geschreven. Een dag later is er een best off editie van de De Meindert & Teun & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Tevens wordt er een nieuw logo gepresenteerd en zaterdag 8 juli is er een groot feest met Rooie Rinus & Pé Daalemmer en Tim Knol.

Het jubileumprogramma is te lezen op de website van de Kroeg van Klaas. Lees vooral ook interview dat het Dagblad van het Noorden had met Marleen Vermooten.

Foto: Marleen Vermooten presenteert een bloemlezing van De Dichtclub tijdens de Poëziemarathon in 2017 | Henk Veenstra

Vijftig jaar Kroeg van Klaas