Ga naar de inhoud
donderdag 15 december, 2022

Vijftiende editie WinterWelVaart

Met Karin Sitalsing, Noordstaat en Het Resort

Op 16,17 & 18 december vindt in Groningen de vijftiende editie plaats van WinterWelVaart. Het is één van de meest gefotografeerde evenementen in de stad. Een flink aantal sfeervol verlichte, historische schepen meert aan in het mooiste stukje binnenstad; de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord van de schepen, in Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) en in de Akerk kun je je een weekend lang onderdompelen in muziek, theater, poëzie, spoken word en andere performances.

Voor spoken word kan je zaterdag naar de Catharina Anna. Namens Noordstaat staan Emma Charlot, Juku, Mirries & P.J. Kruizinga op het programma. Op diezelfde boot geeft schrijfster Karin Sitalsing op zaterdag en zondag een lezing.

Pittig gekruid! is zondag te zien in de stuurhut van de Erebus in Museum aan de A. Gastheren Evert Hurulean en Charles Goudsmit ontvangen in vier blokken verschillende gasten. Aanwezig zijn onder andere Asian Celebration, een dansperformance met woord en beeld door Bart Deuss en Nita Liem, Mister Numz (Jeffrey Pattiwael) met spokenword en Eric Sweet (dichter). 

Gedurende het hele festival kan je naar Het Resort in De Pelikaan. De kunstenaars van het collectief hebben elk een historisch artefact uitgekozen, die de basis vormde voor archivaal en artistiek onderzoek. Dit resulteerde in verschillende video’s, installaties, performances en andere kunstwerken.

Foto WinterWelVaart: Han Santing

Foto Han Santing