Ga naar de inhoud
vrijdag 24 juni, 2022

Verhalenvertellers over dubbelbloedigheid

Op zaterdag 25 juni viert Groningen in de Akerk de rijkdom van dubbelbloedigheid. Vijf verhalenvertellers van gemengde afkomst, vertellen over hun kleurencocktail en hoe die hen vormt, voedt en verrijkt. Geen droge debatten of analyses of rapporten of onderzoeken of saaie statistieken, maar een literaire avond vol verhalen. Over wortels, of juist het gebrek daaraan. Over domme vragen, onnozele aannames en hilarische misverstanden. Over identiteit, en hoe dat een continu spel petje-op-petje-af is. Omdat je soms het ene, en soms het andere bent. 

In de Akerk vertellen hobby-antropoloog en cultureel ondernemer Chjanoy Kromowidjojo, schrijver Karin Sitalsing, kunstenaar Esli Tapilatu, schrijver Etchica Voorn en dichter Rudo Walker over hun mélange en wat die voor hen betekent. 

Tussen de voordrachten door treedt muzikant Arnold Veeman op. Chjanoy Kromowidjojo draait kasekomuziek bij de borrel. De presentatie van de avond is in handen van spoken-word-artiest Cissy Joan, die zelf ook een gedicht voordraagt. 

Foto: Karin Sitalsing | Fjodor Buis

Foto: Fjodor Buis