Ga naar de inhoud
woensdag 17 augustus, 2022

Verhalen op Festival Veenhuizen

Op de plek van de voormalige Kolonie van Weldadigheid vindt Festival Veenhuizen plaats. In op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus speelt zich op die bijzondere locatie een avontuurlijk programma af. Het programma is samengesteld door Fuse (ook wel bekend als huisband van Podium Witteman). Zaterdag staan er optredens van Suzanna Jansen, Mariët Meester en Onias Landveld op het programma.

Veenhuizen is een plek met veel verhalen, verbonden met zowel de Grote Geschiedenis als met de kleine, al tweehonderd jaar lang. Behalve deze verhalen, ontdekt de bezoeker ook prachtige muziekstukken, waarvan de grote zeggingskracht nog beter tot zijn recht komt in het indrukwekkende kader van schoonheid en stilte.

Speciaal voor Festival Veenhuizen verzorgt Mariët Meester een lezing met rondleiding op de plek waar haar nieuwste boek Koloniekind zich afspeelt. Dit gebouw (1826) stamt uit de beginjaren van de Maatschappij van Weldadigheid en was oorspronkelijk een katholieke kerk. De schrijfster ontvangt haar bezoekers in een lokaal van de school waar haar vader ‘meester Meester’.

Door de ogen van Suzanna’s betovergrootmoeder Cato wordt één van de meest mythische stukken grond in Veenhuizen tot leven gebracht: Het Derde Gesticht. “Cato en de Eik” is een muzikaal verhaal voor alle leeftijden. Suzanna Jansen (Het pauperparadijs) en klarinettist Gerbrich Meijer maakten het voor het festival. In 2021 was Cato en de Eik ook op ons festival te zien.  

Kleine verhalen over een grote man. Onias Landveld (1.98m) theatermaker, dichter en Spoken Word artiest, speelt op Festival Veenhuizen een reprise van Verhalen van mijn ontstaan. Hij neemt de aanhoorder terug naar zijn turbulente jeugdjaren: Van vluchten uit een Burgeroorlog tot avonturen in Venlo.  

Bekijk hier het volledige programma. Tickets zijn per voorstelling verkrijgbaar.

Foto: Koepelkerk Veenhuizen, een van de festivallocaties.

Verhalen op Festival Veenhuizen