Ga naar de inhoud
maandag 29 augustus, 2022

Ubbo Emmius-lezing door Nelleke Noordervliet

Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen

Woensdag 28 september 2022 zal in de Nieuwe Kerk te Groningen de derde editie van de Ubbo Emmius-lezing 2022 plaatsvinden. De sprekers zijn Nelleke Noordervliet en Max van den Berg. Het thema dat centraal staat is ‘Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen’.

Nelleke Noordervliet is de eerste spreker en zij zal reflecteren op de progressieve tijdgeest en veranderingsgezingheid die in de lange jaren zeventig door Nederland trok. Noordervliet is een gevierd auteur die veel over de jaren zeventig heeft gepubliceerd. In september 2022 ontvangt zij de prestigieuze Nederlandse oeuvreprijs de Gouden Ganzenveer.

De tweede spreker is Max van den Berg: de uitgelezen persoon om dit thema vanuit Gronings perspectief te voorzien. Van den Berg maakte in de jaren zeventig furore als wethouder in Groningen en was daarna onder meer voorzitter van de PvdA, Europarlementariër en Commissaris van de Koning in Groningen. Tijdens zijn lezing staat voor Van den Berg zijn spraakmakende periode als wethouder centraal. Daarin liep de stad Groningen op verschillende thema’s landelijk voorop.

Toegangskaarten zijn vanaf nu te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde in Groningen en via Ubbo Emmius-lezing.nl. De toegangsprijs bedraagt gedurende de voorverkoop €7,50 en voor scholieren en studenten €2,50. Op de avond zelf zijn de prijzen aan de deur respectievelijk €10,- en €5,-. De lezing begint om 20:00 uur.

Afbeelding: de Nieuwe Kerk.

Ubbo Emmius-lezing door Nelleke Noordervliet