Ga naar de inhoud
donderdag 10 november, 2022

Tweede editie GRN in Hoogezand

Literaire talkshow en wandelverhalen

Zaterdagmiddag 19 november is Hoogezand de plek voor liefhebbers van Groningen en het Gronings. Samen met Bibliotheek Hoogezand, Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC), Historisch Archief Midden-Groningen en Stichting ’t Grunneger Bouk organiseert Kielzog de tweede editie van GRN. Het programma is bekend!

In deze tweede editie van GRN ervaar je het Gronings in de breedste zin: de Groninger taal, proza, poezië, muziek en historie. Op het programma staat ook de literaire talkshow Dit is mien thoes. Die wordt gepresenteerd door cabaretier, presentator en muzikant Anne Jan Toonstra. Hij gaat met schrijvers onder andere in gesprek over het Groninger thuisgevoel. Jan Siebo Uffen, Fieke Gosselaar, Lilian Zielstra, Herman Sandman, Sanne Meijer en Martin Hillenga schuiven aan.

In Bibliotheek Hoogezand, uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland, ontmoet je illustrator Nienke Siegerd met haar zelfgemaakte Groningse alfabet. In het eLAB van de Bibliotheek kun je je eigen gemaakte Groningse gezegde op een tegel laten drukken. En wil je even tot rust komen dan kun je in stilte luisteren naar de podcast rondom wandelverhalen in Midden-Groningen. Daarnaast komen de verhalenvertellers van vertelcollectief Kom op Verhoal met bijzondere verhalen over de streekcultuur van het Westerkwartier. 

Het festival wordt om 12.30 uur feestelijk geopend door een optreden van Jan Veldman. Janneke Vos presenteert de dag op het podium in de foyer. RTV Noord staat de hele dag in het Grand Café van Kielzog met een live uitzending vanuit Café Martini. Het hele programma van GRN duurt tot 17.00 uur.

Tweede editie GRN in Hoogezand