Ga naar de inhoud
donderdag 8 juni, 2023

Trudy Dijkshoorn wint eerste Helpman Poëzieprijs

Succesvolle middag in stadstuin

Tijdens de Planten- en poëziemiddag, die zondag 4 juni plaatsvond, ontving dichter Trudy Dijkshoorn de allereerste Helpman Poëzieprijs. Met het gedicht Vaanstand of laten we het voor de liefhebber een huilgedicht noemen schreef ze volgens de jury het beste gedicht rondom de thema’s natuur – tuin – duurzaamheid. Ze werd gelauwerd met een echte lauwerkrans en ontving een pen met inscriptie.

Het idee voor de prijs ontstond bij Michiel Coesel, ecologisch hovenier en inwoner van Helpman. Op de middag traden er meerdere dichters op en er werden planten verkocht. Tussen de honderdvijftig en tweehonderd mensen kwamen op het evenement af. Voor de prijs ontving de organisatie van elf dichters inzendingen.

De jury, bestaande uit Michiel Coesel, Jitse Salverda en Maarten Praamstra, koos uiteindelijk voor het gedicht van Dijkshoorn. Gedichten van Jaimy Hindriks en Jørn Zeiler eindigden nipt op een gedeelde tweede plaats. Bij de portiekoverkappingen rondom het wooncomplex aan de Goeman Borgesiuslaan 245 zijn het gehele jaar door gedichten te lezen, het gedicht van Dijkshoorn is er ook te vinden.

Foto: Trudy Dijkshoorn | Joshua Keller

Trudy Dijkshoorn wint eerste Helpman Poëzieprijs