Ga naar de inhoud
vrijdag 6 oktober, 2023

Tot op de Bodem

Vanaf vrijdag 6 oktober kan je drie weekenden lang naar Tot op de bodem, een muzikale verhalenavond over de toekomst van het Oldambt. Het programma wordt georganiseerd in en rondom De Wilgenborg in Blauwe Stad.

Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond.

De avond start met een processie over de Pieter Smitbrug. Begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers en blazers nemen we afscheid van het ‘oude Oldambt’. Aangekomen in De Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren. 

Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt. 

Tickets voor Tot op de Bodem kosten €17,50 en zijn online verkrijgbaar. Jongeren tot 25 betalen slechts €12,50. Opvoeringen zijn op vrijdag en zaterdag 6,7, 13, 14, 20 en 21 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. 

Tot op de Bodem