Ga naar de inhoud
maandag 8 augustus, 2022

Tommy Wieringa bij Flanor

Literaire studentenvereniging Flanor begint de KEI-week met een optreden van Tommy Wieringa. Maandagavond 15 augustus zal de schrijver in het Forum vertellen over zijn werk.

Een grote naam in de Nederlandse literatuurwereld. Met acht romans, meerdere publicaties van reisverhalen, een Boekenweekgeschenk, vele columns en zelfs hoorspelen en het scenario voor een korte film voor de VPRO op zijn naam, is de biografie van Wieringa niet alleen indrukwekkend, maar ook divers. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de F. Borderwijkprijs voor de roman Joe Speedboot (2005), wat tevens het boek is waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, en de Libris Literatuurprijs voor de roman Dit zijn de namen (2012). Zijn werk is niet alleen populair in Nederland, ook in het buitenland worden veel werken van hem verkocht. Het is vertaald naar, onder andere, het Engels, Frans, Duits, Koreaans en Hebreeuws.

Een kaartje voor Wieringa kost €10,- en is verkrijgbaar bij het Forum. Tijdens de KEI-week organiseert Flanor ook een leesmiddag in het park, literaire stadswandelingen en een pubquiz. Hun programma vind je op flanor.nl.

Foto Tommy Wieringa | Stephan Vanfleteren

Tommy Wieringa bij Flanor