Ga naar de inhoud
woensdag 3 augustus, 2022

Startersbeurzen voor Alara Adilow en Ine Boermans

Alara Adilow en Ine Boermans zitten bij de groep van tien schrijvers die dit jaar een eerste projectsubsidie van € 11.000 ontvangen om te werken aan hun tweede boek. Zij werden geselecteerd uit een groep van 26 aanvragers. De startersbeurzen zijn een van de manieren waarop Het Nederlands Letterenfonds de ontwikkeling van beginnende schrijvers ondersteunt. 

Van Alara Adilow (1988) verscheen dit jaar haar debuutbundel Mythen en stoplichten. Adilow is een dichter van Somalische afkomst, woonachtig in Antwerpen. In 2019 haalde ze de finale van het NK Poetry Slam. Ze publiceerde onder andere in De Gids, Het liegend konijn, De Revisor en Tirade. Op uitnodiging van NOORDWOORD nam ze deel aan NOORDWOORD talent en ze deed mee aan ons project Building a Bridge. Op de afgelopen editie van Dichters in de Prinsentuin trad ze meermaals op.

Ine Boermans (1976) debuteerde verleden jaar met de roman Een opsomming van tekortkomingen die genomineerd werd voor de prijs van het Beste Groninger Boek. De jury omschreef het boek als “een eigentijds verhaal van een jonge vrouw die bij de psychiater vertelt over haar narcistische vader en – los daarvan – in meer autobiografische fragmenten, haar overleden moeder aanspreekt. […] Dit debuut van Ine Boermans is een knappe prestatie. Het ontroert en frustreert en roept om meer.”

Het tweede boek, Het liefdesinterbellum, van Boermans verschijnt dit najaar bij Uitgeverij Prometheus. Adilow zal de startersbeurs gebruiken om een verhalenbundel te schrijven. De acht andere beurzen gaan naar Leonieke Baerwaldt, Koen Caris, Maxime Garcia Diaz, Valentijn Hoogenkamp, Dries Muus, Annemarié van Niekerk, Yentl van Stokkum en Zindzi Zevenbergen.

Foto: Alara Adilow

Startersbeurzen voor Alara Adilow en Ine Boermans