Ga naar de inhoud
dinsdag 11 oktober, 2022

Staat de Beste Bibliotheek in Hoogezand?

Breng je stem uit

Bibliotheek Hoogezand is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland. De stem van de jury telt voor de helft mee, de stem van het publiek voor de andere helft. Op 1 oktober 2022 bracht kinderburgemeester van Midden-Groningen Lieke Kruijer in een feestelijk versierde bibliotheek haar stem uit. Daarna was het de beurt aan wethouder Annemiek Hoesen. Stem jij ook?

Je kunt stemmen via www.Hoogezandbestebieb.nl. Ken je BIbliotheek Hoogezand nog niet? Bekijk dan dit filmpje, of kom langs.

Bibliotheek Hoogezand opende vorig jaar haar deuren in het Huis van Cultuur en Bestuur in de gemeente Midden-Groningen. “Deze bibliotheek heeft alles wat je van een moderne bibliotheek mag verwachten,” aldus Ilona Ebels, manager bibliotheken bij Biblionet Groningen. “Hij is goed bereikbaar en biedt ruimte aan alles wat de bibliotheek van nu is en doet. Namelijk alle inwoners een plek geven waar ze kunnen ontdekken, leren en ontmoeten. Er werkt een ervaren, creatief team, dat wordt ondersteund door betrokken vrijwilligers. De lijntjes met andere ‘bewoners’ van het Huis van Cultuur en Bestuur zijn kort. Daardoor weten we elkaar makkelijk te vinden voor samenwerking.”

De bibliotheek voor en van inwoners

Ook buiten de deur werkt de bibliotheek veel samen, onder andere met het onderwijs en met culturele-, zorg- en welzijnsorganisaties. Ilona: “En met de inwoners van Midden-Groningen, natuurlijk! De bibliotheek is niet alleen vóór inwoners, maar ook ván hen. Iedereen is welkom in de bibliotheek, of je nu lid bent of niet. We hopen dan ook dat zij massaal op ‘hun’ bibliotheek stemmen.” Bibliotheek Hoogezand is de enige bibliotheek in de drie noordelijke provincies die is genomineerd. De andere genomineerde bibliotheken staan in Almelo, Goes, Noordwijk en Terneuzen.

Afbeelding: screenshot uit het filmpje.

Staat de Beste Bibliotheek in Hoogezand?