Ga naar de inhoud
woensdag 14 februari, 2024

Sporen van het slavernijverleden in Groningen

Nieuwe editie wandelgids

In 2016 verscheen Sporen van het slavernijverleden in Groningen. Makers Barbara Henkes en Margriet Fokken maakten met de wandelgids inzichtelijk hoe de geschiedenis van de slavernij verknoopt is met de Groningse en Nederlandse geschiedenis. Na twee herdrukken verschijnt er nu een herziene en uitgebreide editie. Lieuwe Jongsma schreef ook mee aan deze editie. De stadswandeling is uitgebreid en er is een nieuwe, vijfde, fietsroute toegevoegd.

In Museum aan de A aan de Brugstraat 24 wordt op vrijdagmiddag 23 februari de nieuwe uitgave gepresenteerd. Barbara Henkes zal meer vertellen over het onderzoek en het eerste exemplaar wordt aan René Paas overhandigd. Op 24 en 25 februari worden er in Museum aan de A meer activiteiten georganiseerd.

24 februari worden er twee stadswandelingen georganiseerd. Die beginnen om 13.00 en 15.00 uur. Deelname is € 5,- per persoon en de wandeling duurt 90 minuten. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via info@museumaandea.nl.

Tijdens Spicy Sunday op zondag 25 februari zal Lieuwe Jongsma een lezing geven over het slavernijverleden van het A-kwartier in de stad Groningen, maar ook van de provincie. Twee Groningse muzikanten verzorgen de muziek; T A M A R en Rayvano. Daarnaast zijn er gedichten van Charles Goudsmit en is er een workshop van GRID Grafisch Museum Groningen. Natuurlijk is er lekker eten. Deelnemers helpen zelf mee met soep maken. Spicy Sunday op zondag 25 februari is van 14.00-17.00 uur. De entree is € 5,- per persoon.

Sporen van het slavernijverleden in Groningen