Ga naar de inhoud
dinsdag 19 april, 2022

Poëziepodium Natte Neuzen gaat van start

Aanstaande woensdag 20 april om 20:30 uur vindt de eerste editie plaats van een nieuw poëziegeluid in Groningen. Met een geweldige line-up van woordkunstenaars: Cissy Joan, Jorrit-Pieter van der Heide, Juku, Michael ter Maat, Sacha Landkroon, Richard Nobbe, Olivier van Eijk. Natte Neuzen gaat in Proeflokaal Hooghoudt van start.

Na de natte winter die het begin van April nog teisterde is het eindelijk tijd voor de lente, en met de lente een nieuw geluid: een roep voor poëzie. Deze roep wil de organisatie beantwoorden met de kersverse poëzieavond Natte Neuzen. De presentatie is in handen van Olivier van Eijk en Jorrot-Pieter van der Heiden.

“We hebben de fabuleuze en melodieuze spoken word artiest Cissy Joan, Jorrit-Pieter van der Heide die naast presenteren ook nog geweldig kan dichten en Juku, die de kroeg op zijn eigenzinnige wijze zal oplichten. Verder hebben we Michael ter Maat die in de stilte zijn kracht vindt, Sacha Landkroon, wiens gedichten buitenspiegels zijn voor de samenleving en Richard Nobbe die de donder laat spreken in de bevingen van zijn voordracht. Voor muziek hebben we de klassieke celliste Emma Maria Zarzuela die de poëtische klanken zal verzachten met serene tonen.”

Natte Neuzen begint om 20.30 uur in het Proeflokaal Hooghoudt aan het Gedempte Zuiderdiep 61. Wanneer de volgende editie zal plaatsvinden is nog onduidelijk. Dichters die er willen optreden kunnen contact opnemen met de organisatoren via natteneuzenpoezie@gmail.com.

Foto: Richard Nobbe | Reyer Boxem

Poëziepodium Natte Neuzen gaat van start