Ga naar de inhoud
maandag 14 augustus, 2023

Poëzie podium in Leegkerk

zomerzondagmiddag met mooie woorden en muziek

Zondagmiddag 20 augustus organiseren Krista Middel en Charles Goudsmit een poëtisch programma in het middeleeuwse kerkje aan de rand van Groningen. Vanaf 14.30 uur treden er een negental dichters op en is er live muziek. De middag zal met een open podium worden afgesloten.

Op het programma staat jong en oud talent uit Groningen en omgeving. Van studenten van de Schrijversvakschool Groningen tot dichters die al debuteerden. Er zijn voordrachten van Charles Goudsmit, Paula Laning, E. Rudo Walker, Krista Middel, Sacha Landkroon, Loes de Hoog, Sjoukje Kamphorst, Jaimy Hindriks en Erik de Boer en de muziek is in handen Offringa en Mart Salverda.

De kerk van Leegkerk is in de 13e eeuw gebouwd en herbouwd in de 16e eeuw. Het verval van de kerk was in 1969 een van de redenen om de Stichting Oude Groninger Kerken op te richten. Sinds 2012 worden er met enige regelmaat culturele activiteiten georganiseerd in de kerk aan de Leegeweg 38. Deze zomer is er elke zondag (tot en met 10 september) een optreden.

Poëzie podium in Leegkerk