Ga naar de inhoud
woensdag 22 mei, 2024

Nomineer kunstenaars en instellingen voor de Groninger Cultuurprijzen

Inzenden tot 1 juli

Op maandag 21 oktober 2024 worden de Groninger Cultuurprijzen weer uitgereikt. Deze prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan het culturele klimaat in de provincie Groningen. Er zijn drie categorieën: de Groninger Cultuurprijs (voor professionals), de Groninger Talentprijs en de Groninger Cultuurprijs voor Amateurs. De winnaars van de prijzen ontvangen een geldbedrag van €5.000. 

Het publiek kan kandidaten aandragen via de website van de Groninger Cultuurprijzen. Een jury kiest vervolgens per categorie drie genomineerden en de uiteindelijke winnaars. Voorwaarden zijn dat de genomineerde persoon, groep of instelling binding heeft met de provincie Groningen, een breed (bovenlokaal) beleid heeft en een bijdrage wil leveren, of zich verder wil ontwikkelen in de culturele sector van Groningen.

De jury bestaande uit: Maria Koijck, Jan-Gerd Krüger, Renée Luth en oud-winnaars Mohamed Yusuf Boss en Cissy Joan kijkt naar de mate van vaardigheid en uitmuntendheid, uniekheid en authenticiteit, impact, draagvlak en zichtbaarheid en het ambassadeurschap voor Groningen.

Verleden jaar won Technofestival Paradigm, de Groninger Cultuurprijs, spoken wordartiest Cissy Joan de Groninger Talentprijs en theaterproducent Jesse Palsgraaf de Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst. 

Aanmelden kan tot 1 juli.

Foto: uitreiking 2023 | Provincie Groningen

Nomineer kunstenaars en instellingen voor de Groninger Cultuurprijzen