Ga naar de inhoud
dinsdag 31 oktober, 2023

Nagelaten werk Jan Rot op Soundsofmusic

Zaterdag 4 november wordt op Soundsofmusic nagelaten werk van Jan Rot gepresenteerd. Componist, tekstdichter en zanger Jan Rot overleed in april 2022. Hij genoot grote bekendheid mede door zijn fraaie hertalingen. Zo wierp hij nieuw licht op Bachs Matthäus Passion en Ein deutsches Requiem van Brahms. Vlak voor zijn dood richtte Rot zich nog eenmaal tot de wereld in een aangrijpend libretto, met de stem van iemand als nagelaten boodschap.

Aart Strootman componeerde op basis van zijn regels een troostrijk requiem voor acht cello’s, vier slagwerkers, twee zangers en twee (bas)gitaren. De ongrijpbare ritmiek van kerkklokken en inspiratie uit Ein deutsches Requiem is daarin hoorbaar. Strootman begeeft zich met zijn Bosch Requiem 2023 opnieuw op het avontuurlijke kruispunt van popmuziek, minimal, eigentijds gecomponeerd en avant-garde jazz. 

Het Bosch Requiem 2023: Laatste woorden wordt zaterdagavond 4 november vanaf 21.00 uur opgevoerd in het Grand Theatre aan de Grote Markt 35 te Groningen. De entree bedraagt 19,50 en tickets zijn via Soundsofmusic verkrijgbaar.

Soundsofmusic, het festival voor nieuwsgierige oren begint op 31 oktober en wordt zondag 5 november afgesloten. Het volledige programma is op de festivalwebsite te vinden.

Nagelaten werk Jan Rot op Soundsofmusic