Ga naar de inhoud
vrijdag 29 september, 2023

Nacht van de Poëzie on tour

duizend dichters

7 Oktober vindt in Tivoli Vredenburg de veertigste editie van de Nacht van de Poëzie plaats. Om dit jubileum kracht bij te zetten toeren in de weken voorafgaande het Utrechtse festival dichters door Nederland. Het is de bedoeling dat duizend dichters overal door het land voordragen. Zaterdag 30 september neemt boekhandel Riemer in Groningen het estafettestokje over.

Het programma in de winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat 1 begint om 12.00 uur en is klokslag 17.00 uur afgelopen. Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders en hele onbekende Nederlanders; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr’actes, zoals we die kennen van de Nacht van de Poëzie.

In Drenthe wordt boekhandel Riemer Barth bezocht op woensdag 27 september en 29 september wordt Harlingen aangedaan. Dichters die mee willen doen kunnen zich nog aanmelden via de website van organisator ILFU.

Nacht van de Poëzie on tour