Ga naar de inhoud
woensdag 20 juli, 2022

Monnikenwerk met Rik Andreae

Tijdens de zomervakantie werken vijftien kunstenaars in een middeleeuwse kerk op het Groninger platteland. Zes woensdagen lang maken ze hun kunst en aan het einde van de middag is het publiek welkom om kunst en kerk te ervaren.

Monnikenwerk vindt plaats op de woensdagen 13, 20 & 27 juli en 3, 10 & 17 augustus. Ronde Noord Groningen loopt van Baflo via Den Andel, Westernieland en Eenrum naar Saaxumhuizen. Ronde Oost Groningen is in Loppersum, Wirdum, Eenum, Leermens en ‘t Zandt. Ronde Noordoost Friesland doet Dokkum, Aalsum, Wetsens, Jouswier en Oostrum aan. Alle kerken zijn geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur.

De Groninger dichter Rik Andreae maakt zijn werk in de Donatuskerk van Leermens. Op de website van de organisatie staat een blog over zijn eerste dag in (en om) de kerk. “Voor dit project heb ik ideeën, maar de tijdelijke omgeving wil ik graag daarin laten doorwerken. Ik ben gaan zitten, heb mijn riem papier opengevouwen, een pen gepakt en ben begonnen. Eerst wat gewoon bij mij opkwam, maar al snel kwam er een versregel te voorschijn.”

Foto Rik Andreae | Alfred Oosterman

Monnikenwerk met Rik Andreae