Ga naar de inhoud
vrijdag 2 juni, 2023

Luisterkoetsen met poëzie in Museum de Buitenplaats

Bezoekers van Museum de Buitenplaats in Eelde kunnen deze maand nog naar poëzie luisteren in de Luisterkoetsen van kunstenaar Johan de Goede. De Luisterkoetsen zijn opgesteld in de appelhof van het museum. Je kan er in alle rust naar poezie luisteren.

Voor de gelegenheid is een bloemlezing gemaakt van Nederlandse lyrische poëzie waarin de tuin bezongen wordt. Anneke Brassinga maakte speciaal voor deze gelegenheid een opname van haar gedicht Tuinman Zon. Ander werk dat te horen is werd geschreven door Hélène Swarth, Hendrik Gorter, Jan Campert, Ida Gerhardt, M. Vasalis Gerrit Kouwenaar, Hanny Michaelis, Simon Vinkenoog, Rutger Kopland en Johan de Goede.

Johan de Goede (1964) is dichter en beeldend kunstenaar. Zijn Luisterkoetsen waren al eerder opgesteld bij de festivals Terug Naar Het Begin, The World We Live In en Dichters in de Prinsentuin, het Rijtuig Museum Nienoord en het Forum.

Informatie over de exposities van Museum de Buitenplaats en hun openingstijden zijn te vinden op de website van het museum.

Foto: Een luisterkoets en Johan de Goede (rechts) tijdens Dichters in de Prinsentuin 2021 | Reyer Boxem

Dichters in de Prinsentuin 2021 | Reyer Boxem