Ga naar de inhoud
donderdag 15 september, 2022

Letterenfestival

Zaterdag 17 september wordt de Faculteit der Letteren omgetoverd in een wetenschappelijk festivalterrein. Van 13:00 tot 17:00 uur kan iedereen kennismaken met de wereld van de geesteswetenschappen. Tijdens het festival is er volop gelegenheid om met onderzoekers in gesprek te gaan. Op het programma staan workshops, mini-lezingen, wetenschappelijke experimenten, demonstraties en rondleidingen. Naast een inhoudelijk programma is er ook live muziek te horen en er zijn foodtrucks en een buitenbar.

Er zijn meerdere thema’s die op het festival worden behandeld. Wie geïnteresseerd is in ‘Stad en Ommeland‘ kan naar lezingen over de Zuiderbegraafplaats en Joodse Stadjers of een rondleiding volgen langs plekken die met het slavernijverleden van de stad zijn verbonden. Literatuurliefhebbers kunnen naar een workshop van Roald Ohlsen, de voorstelling Land van belofte met Bart Ramakers of de rondleiding Groningen: een stad vol boeken.

Blokkenschema en plattegrond zijn te vinden op de festivalwebsite. Alle activiteiten zijn in of rondom de Letterenfaculteit aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 26 te Groningen. De entree is gratis.

Letterenfestival