Ga naar de inhoud
woensdag 5 oktober, 2022

Kinderboekenweek 2022

Gi-Ga-Groen

Woensdag 5 oktober is de 68e Kinderboekenweek van start gegaan. Het Kinderboekenweekgeschenk Waanzinnige boomhutverhalen is dit jaar gemaakt door Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks De waanzinnige boomhut. Je krijgt het geschenk bij een besteding van € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek van de Kinderboekenweek is gemaakt door Marije Tolman. Natuurlijk zijn beide boeken in alle boekhandels te verkrijgen en er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Op donderdag 6 oktober zal Sanne Rooseboom bij Boekhandel Daan Nijman in Roden vertellen over haar werk. Rooseboom is schrijfster van onder andere de serie Ministerie van oplossingen en Mot en de metaalvissers. Bij boekhandel Boomker in Haren komen een aantal Groningse schrijvers op bezoek. Woensdag 12 oktober om 16.00u gaan Harm de Jonge en Kasper Peters er voordragen en signeren. Zaterdag 15 oktober leest Tjibbe Veldkamp voor vanaf 15.00 uur. Bij het Kinderboekenhuis in Winsum kan je naar de expositie Van Reinaert de Vos tot Noord over de relatie tussen mens en dier in kinderboeken.

Gi-Ga-Groen

Met een thema als Gi-Ga-Groen heb je natuurlijk allemaal groene activiteiten. Eén van de leukste is het Gi-Ga-Groen Festival rondom de monumentale boerderij Enne Jans Heerd te Maarhuizen (Winsum). Kinderen van verschillende leeftijden kunnen gratis meedoen aan allerlei leuke, creatieve en avontuurlijke activiteiten. Er zijn knutseltafels waar kinderen van alles kunnen maken. Je kunt ook voorgelezen worden onder de appelboom. Het IVN verzorgt korte workshops over verschillende onderwerpen als: bodemdieren en insecten en er is ook een verhalenpad rondom de boerderij. Langs het verhalenpad hangen de bladzijden van het prentenboek Boer Boris gaat naar oma

Voor een overzicht van de activiteiten in de Groninger bibliotheken kan je terecht op de website van biblionet. Bij boekhandel Riemer kan je een gigagroene tattoo laten schminken. Bij de Van der Veldes in het noorden wordt er ook geschminkt en getekend. Het Forum organiseert een Kinderboekenweek tour langs hun vestigingen en ze verwelkomen bizarre beesten.

16 oktober is de Kinderboekenweek weer afgelopen. De herfstvakantie is dan net begonnen: reserveer nog snel een kaartje voor de reprise van De waanzinnige boomhut (5+) die op 20 oktober in de Stadsschouwburg wordt opgevoerd. De tentoonstelling Van Reinaert de Vos tot Noord in het Kinderboekenhuis is ook nog te bezoeken tot 29 oktober.

  

Kinderboekenweek 2022