Ga naar de inhoud
maandag 24 april, 2023

Gronings Vuur laait op in Westerwolde met theatrale expeditie

Kaartverkoop is gestart!

De kaartverkoop voor Elkenain, Zicht op Westerwolde, onderdeel van Gronings Vuur, is gestart. Groningen zit vol verhalen en deze verhalen krijgen via Gronings Vuur een podium. De verhalen worden opgetekend door jonge schrijvers én verwerkt tot een theaterproductie. Elkenain, Zicht op Westerwolde is de eerste productie van het project.

‘Gronings Vuur verbindt echt. Het verbindt culturen en mensen met elkaar. En de naam Elkenain dekt goed de lading: het is voor iedereen. Ik ben waanzinnig benieuwd naar al die verhalen. We moeten zuinig en trots zijn op onze cultuur’, sprak de wethouder.

Regisseur Ira Judkovskaja gaf een doorkijkje richting de uitvoering. ‘Ik wil mensen open en met nieuwsgierigheid naar Westerwolde laten kijken en er net zo verrast door – en zelfs verliefd op – laten worden zoals het mij overkomen is’, vertelde ze. ‘Maar je moet het meemaken om te weten wat het is.’

De theatrale expeditie leidt bezoekers op 10 en 11 juni met een bus langs vier plaatsen in de gemeente om uiteindelijk terug te keren in startplaats Oudeschans. In ieder dorp stapt het publiek uit om daar te genieten van verschillende muzikale, theatrale en kunstzinnige optredens. Gestopt wordt in Oudeschans, Blijham, Sellingen en Ter Apel. Zelfs aan het eten en drinken wordt gedacht; dit is allemaal bij de ticketprijs inbegrepen.

Benieuwd? Ga mee op reis door Westerwolde. Beleef een dag vol verrassingen met kunst, theater, muziek en eten. Inwoners uit Westerwolde nemen het publiek mee tegen de stroom van de Ruiten Aa in om de liefde voor hun plek te delen en samen nieuwe perspectieven te ontdekken. Met zicht op het verleden, het heden en de toekomst. Met Zicht op Westerwolde.

Tickets koop je hier. NOORDWOORD ondersteunt bij het optekenen van de verhalen. Je leest ze hier.

Gronings Vuur laait op in Westerwolde met theatrale expeditie