Ga naar de inhoud
woensdag 22 maart, 2023

Helpman en Oosterparkwijk zoeken dichters

Open podium en eerste uitreiking Helpman Poëzieprijs

In de Groninger stadswijken Oosterpark en Helpman worden op 3 en 4 juni twee poëtische evenementen georganiseerd. De organisatoren willen, los van elkaar, dichters uit hun wijk in het zonnetje zetten. Zo organiseert Dichter bij de Wijk een open podium in de Oosterparkwijk. In Helpman wordt voor het eerst de Helpman Poëzieprijs uitgereikt. Beide organisaties zijn op zoek naar dichters.

De eerste editie van Dichter bij de Wijk wordt op 3 juni georganiseerd in het Oosterpark. Er zijn optredens van Lilian Zielstra, Kasper Peters en Fieke Gosselaar. In de Paradijsvogeltuin wordt een open podium georganiseerd voor dichters en spoken word artiesten. Spreekt dit je aan? Mail dan met Jacqueline Pieters: j_pieters888@hotmail.com.

Dichter bij Helpman wordt een dag later georganiseerd en wel tussen 13.00 en 16.00 uur in de Goeman Borgesiustuin aan de Goeman Borgesiuslaan 209. De thema’s van de middag zijn natuur-tuin-duurzaamheid. Er zijn optredens en een plantjesmarkt, verspreid door de tuin hangen gedichten en de winnaar van de Helpman Poëzieprijs wordt bekendgemaakt.

Voor de winnaar van de Helpman Poëzieprijs ligt er een mooie vulpen met inscriptie klaar en een lauwerkrans van echte laurier. Om kans te maken dien je een gedicht in te sturen waarin de thematiek van de middag is verwerkt. Werk insturen kan tot en met 7 mei naar Michiel Coesel: michielcoesel@versatel.nl. Een deskundige jury zal zich over de inzendingen buigen.

Foto: de Paradijsvogeltuin

Helpman en Oosterparkwijk zoeken dichters