Ga naar de inhoud
zaterdag 4 juni, 2022

Godert Walter zet Kunst & Vliegwerk voort

Per 1 juli zal Kunst & Vliegwerk in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat worden voortgezet door boekhandel Godert Walter. Marga Hiemstra, de eigenaresse van Kunst & Vliegwerk kondigde in februari aan met pensioen te gaan. Godert Walter zocht een plek om het winkelaanbod te vergroten met een uitgebreide afdeling Engelstalige boeken. Zo raakten de partijen in gesprek en vonden elkaar. Hiemstra zal de komende tijd nog één dag per week bij de winkel betrokken blijven en het aanbod van Kunst & Vliegwerk blijft behouden.

Godert Walter laat weten dat “in de afgelopen jaren het aanbod Engelse boeken bij Godert Walter aanzienlijk gegroeid is. Dit geldt met name op het terrein van literatuur, natuur en wetenschap, geschiedenis en gender studies. Na diverse kleine verbouwingen en uitbreidingen werd daarbij zo langzamerhand de grens bereikt. Het vertrouwde aanbod Engelstalig zal bij Godert Walter niet verdwijnen, maar de nieuwe locatie biedt ons de mogelijkheid om die rubrieken aanzienlijk uit te breiden.

Ook zijn er in het nieuwe pand betere mogelijkheden om boekpresentaties en de leescafé’s Nederlands, Engels en Duits te organiseren.”

Op de foto: Marga Hiemstra met Allard Steenbergen en Erwin K. de Vries van Godert Walter | Godert Walter

Godert Walter zet Kunst & Vliegwerk voort