Ga naar de inhoud
zondag 23 oktober, 2022

Drie bundel­presentaties

Judith Wilkinson, Trudy Dijkshoorn en Laura van Meijeren komen met nieuw werk

Elke week treden er wel dichters op in Groningen, maar drie bundelpresentaties in iets meer dan een week is andere koek. Judith Wilkinson, Trudy Dijkshoorn en Laura van Meijeren presenteren alle drie de komende dagen hun bundels.

In Desert van Judith Wilkinson verscheen al verleden jaar, maar wordt maandag 24 oktober nogmaals gepresenteerd bij Walter’s Bookstore. De bundel behandelt de verhalen en ervaringen van mensen die een tijd in de woestijn doorbrachten. Wilkinson zal worden geïnterviewd door Helen Wilcox, voormalig hoogleraar Engelse letterkunde aan de RUG. De voertaal van de avond is Engels.

Fijnstof van Trudy Dijkshoorn wordt vrijdag 28 oktober gepresenteerd in Brouwerij de Prael. Dijkshoorn is verknocht aan de stad en de ommelanden. Haar gedichten nemen je mee naar een portiektrap aan het Abel Tasmanplein of de Bloemenbuurt waar een oude liefde voorbijfietst, maar ook verder richting het droomloze Uithuizen of de vierrijige gerst in de klei van de Carel Coenraadpolder.

Dinsdag 1 november is tot slot de presentatie van Tuinstoelenparadijs van Laura van Meijeren. Van Meijeren was in 2021-2022 huisdichter van Rijksuniversiteit Groningen. In haar gedichten deinst ze niet terug voor het bespreekbaar maken van de meer kwetsbare thema’s in het studenten (leven). Met prachtige tekeningen van digitaal kunstenaar Tran Rosendahl. Op de avond zelf zullen optreden: Kris Vesseur met band, Cissy Joan, Richard Nobbe en Olivier van Eijk.

Van Meijeren en Dijkshoorn zijn ook te zien bij de Dichtclub in de Kroeg van Klaas die elke eerste woensdag van de maand bijeenkomt. Wilkinson is lid van de Groningen Poetry Stanza die elke tweede donderdag van de maand samenkomt in Literair café de Graanrepubliek.

Drie bundel­presentaties