Ga naar de inhoud
woensdag 30 november, 2022

De Literaire Hemel over C.O. Jellema

Met Annet Schaap, Jante Wortel en Gerben Wynia

Vrijdag 9 december zijn Annet Schaap, Jante Wortel en Gerben Wynia te gast bij de Literaire Hemel in Amen. Laatstgenoemde zal er geïnterviewd worden over zijn biografie van C.O. Jellema (1936-2003). De biografie over de Groninger dichter ligt vanaf 6 december in de boekhandel.

Annet Schaap was al een veelgevraagd illustrator voordat ze debuteerde met Lampje. Het grimmige sprookje is inmiddels vele malen bekroond en door volwassenen voor het tweede jaar op rij gekozen tot populairste kinderboek aller tijden. De VPRO zendt in de kerstvakantie een televisiebewerking uit van deze klassieker.

Jante Wortel groeide op in Assen. Ze won de finale van de Kunstbende, Write Now!-Groningen, de Drentse Talentprijs Cultuur 2016 en studeerde af aan Creative Writing ArtEZ. Deze zomer is haar eerste roman Weerlicht verschenen. Een moedig en knap debuut volgens de lovende recensies.

Literair erfgenaam Gerben Wynia is dit voorjaar gepromoveerd op C.O. Jellema. Jellema bracht zijn vroegste jeugd door in Beilen waar zijn vader predikant was. Hij is in 2003 in Leens gestorven. In zijn biografie Aan Rozen Denk Ik In De Winter beschrijft Wynia hoe de dichter een moeizame weg naar erkenning van zijn werk kende en worstelde met zijn homoseksualiteit.

Joep van Ruiten en Annette Timmer interviewen de schrijvers. Het programma op vrijdagavond 9 december begint om 20.15 uur en de entree bedraagt €18,50 (inclusief twee consumpties). De kaartverkoop gaat via literairehemel.nl.

De Literaire Hemel over C.O. Jellema