Ga naar de inhoud
zondag 2 oktober, 2022

De Literaire Hemel begint aan nieuw seizoen

Met Gerwin van der Werf, Trudy Dijkshoorn en Michiel van Kempen

De Literaire Hemel begint vrijdagavond 14 oktober aan het 21-ste seizoen. Het logo is vernieuwd, maar de opzet is ongewijzigd; Annette Timmer en Joep van Ruiten interviewen een landelijke schrijver en regionale schrijver over hun nieuwste boek. En met de derde gast wordt gesproken over een overleden schrijver.

Gerwin van der Werf is naast auteur ook docent. Voor zijn roman De droomfabriek kon hij putten uit zijn eigen ervaringen als muziekleraar op een vmbo-school. Dichter en boekenliefhebber Trudy Dijkshoorn is geboren in Emmen. Ze woont al jaren in Groningen en is verknocht aan de stad en de ommelanden. In haar bundel Fijnstof neemt ze je mee naar geliefde plekken.

Michiel van Kempen is hoogleraar Nederlands-Caraïbische Letteren aan de UvA.
Hij heeft over Bea Vianen (1935-2019) gepubliceerd. Vianen was de meest gelezen auteur van Suriname in de jaren zeventig en tachtig. Twee van haar romans zijn opnieuw uitgegeven.

11 november zijn P.F. Thomése, Joep van Ruiten en Tilly Hermans (over Anton Valens) te gast. 9 december verwelkomt de organisatie Annet Schaap over Lampje, Jante Wortel en Gerben Wynia (over  C.O. Jellema).

Tickets kosten €18,50 en zijn nu verkrijgbaar. Het programma begint om 20.15 uur in Café de Amer te Amen. Meer informatie over de auteurs is te vinden op de website van de Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe.

De Literaire Hemel begint aan nieuw seizoen