Ga naar de inhoud

Nieuwe namen: Nikki Dekker, Aya Sabi, Ine Boermans & Koen Schouwenburg

Camera 4

Het Grote Gebeuren

za, 11 feb. - 22.15


Vier schrijvers van de bijzonderste romandebuten van 2022 zijn te gast.

Nikki Dekker schreef met Diepdiepblauw een wonderlijke beschouwing op het onderwaterleven en wat we daarvan als mens kunnen leren over vrijheid in relaties en je eigen identiteit. Ze zet alikruiken tegenover onenightstands, de blobvis naast het schoonheidsideaal en duikt in de wereld van geheimzinnige platvissen, homoseksuele zeehonden en zelfbewuste poetslipvissen.

Aya Sabi’s Half leven vertelt het verhaal van drie generaties Marokkaanse vrouwen. Een vrouw die in de keuken gerechten vult met verlangens en verdriet. Een dochter die in brieven aftelt tot het weerzien van haar geliefde. Een kleindochter die in essays een taal geeft aan de onherbergzaamheid van familieverbanden.

Ine Boermans debuteerde in 2021 met Een opsomming van tekortkomingen, een roman over een jonge vrouw die samen met haar psycholoog haar jeugdjaren in kaart probeert te brengen. In 2022 volgde Het liefdesinterbellum, waarin hoofdpersoon Lot haar moeder verliest en haar rouw uit te weg gaat door steeds nieuwe relaties te beginnen.

Koen Schouwenburg debuteert in 2023 met de roman Waar zijn de dagen voor, over Daan, die zichzelf verstopt in een steeds kleiner wordend leven van sigaretten, boeken en af en toe een sneetje suikerbrood. 

Met elkaar spreken de schrijvers over debuteren, het persoonlijke en het publieke onder leiding van Lisa Wade. 

Dit programma is onderdeel van het literatuurfestival Het Grote Gebeuren.

Nieuwe namen: Nikki Dekker, Aya Sabi, Ine Boermans & Koen Schouwenburg