Ga naar de inhoud

Vrijdagnacht: gedichten in het donker

Nachtprogramma

Boulevard

vr, 07 jul. - 23.30


We lezen elkaar onder het genot van een drankje en marshmallows bij het kampvuur gedichten voor, in de prachtige en bij donker extra bijzondere Hortus botanicus. Neem daarom zelf je lievelingsgedicht(en) mee en deel ze met de andere bezoekers. Dit kunnen echte klassiekers zijn van bijvoorbeeld M. Vasalis, Herman Gorter of Rutger Kopland, maar ook vertaalde poëzie uit andere werelddelen zoals van Seamus Heaney, Les Murray of Jorge Luis Borges, of natuurlijk je meest recente poëtische ontdekkingen van de dichters die dit jaar op het festival staan.

Praktische info

Het Chinese theehuis is vanaf de inloop van 11 uur open om voorafgaand aan het programma nog even een drankje te nemen. Hierna verzamelen we om half 12 bij het kampvuurtje voor de ingang van de Chinese tuin waarna we richting de Boulevard lopen waar het programma zal plaatsvinden.

Ben je niet bij het vrijdagavondprogramma aanwezig en arriveer je dus pas rond half 12 bij de Hortus, dan kun je op dit tijdstip de zij-ingang van de Hortus gebruiken. Er staat een gele NOORDWOORD-vlag buiten de poort en een vrijwilliger om je binnen te laten.

Voor dit programma moet je een afzonderlijke ticket kopen van 5 euro. Dit nachtprogramma zit dus niet bij het vrijdagavondticket inbegrepen (wel bij de Passe-Partout)!


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Vrijdagnacht: gedichten in het donker