Ga naar de inhoud

Tom America

Duizenddingenpaviljoen

za, 09 jul. - 13.00


za, 09 jul. - 16.30


Componist en muzikant Tom America zette voor zijn cd ‘Wonden en Brutaliteit’ een aantal gedichten van de Vlaamse dichter Delphine Lecompte op muziek. “Monnikenwerk”, noemt hij het zelf, maar wel met een verbluffend en alom geprezen resultaat.

Moors Magazine schrijft: America’s muzikale klankwereld is zo zeldzaam rijk gedetailleerd en geschakeerd, en zit de woorden van Lecompte op zo’n passende en frisse wijze op de huid – zonder die ook maar ergens in de weg te zitten – dat je je daar als vanzelf, prettig verbaasd van over het achterhoofd krabt.”

Een uitnodiging aan Tom America om dit werk te komen spelen tijdens Dichters in de Prinsentuin, waar de dichteres ook zelf al enige keren optrad, was onvermijdelijk. En we zijn heel blij dat we deze unieke samensmelting van woord, klank en beeld op het festival kunnen presenteren.

“Zijn muziek bij de eigenzinnige en meeslepend voorgelezen poëzie van Delphine Lecompte is volgens mij de meest boeiende, originele en slimme muziek die op dit moment in de Lage Landen gemaakt wordt.” (Henny Vrienten)

Foto: Paul Bogaers

Fotograaf Paul Bogaers