Ga naar de inhoud

Poëzie is een daad

Gesprek

Malushoek (Tent)

za, 08 jul. - 14.30


Begin juni dit jaar verscheen de bloemlezing Voor alle dagen van het literaire collectief Poëzie is een daad. Joost Oomen, Yentl van Stokkum en Stefanie Liebreks plaatsen sinds begin 2021, het hoogtepunt van de coronapandemie, dagelijks een gedicht op het Instagram-account @poezieiseendaad. Hun doel: zichtbaar maken dat poëzie er voor iedereen en voor altijd is. Met inmiddels 17.000 volgers deelden ze poëzie uit Nederland, Vlaanderen en uit andere taalgebieden, van bekende en onbekende dichters. In de nieuw te verschijnen bundel lichten ze een flink aantal van die gedichten uit en voegen er nog een reeks mooie gedichten aan toe.

Tijdens Dichters van de Prinsentuin vertellen ze op zaterdagmiddag in gesprek met hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Mathijs Sanders over de keuzes die ze maakten, over hun lievelingsgedichten, over gedichten die het wel of juist net niet haalden en over wat poëzie kan betekenen, en lezen ze volop gedichten voor uit de bundel.

Foto: Keke Keukelaar


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Poëzie is een daad