Ga naar de inhoud

Open Studio: André en de Anderen

Boulevard

zo, 09 jul. - 12.00


Stap tijdens het festival de Open Studio binnen van schrijver en kunstenaar Maartje Terpstra. Zij werkt aan het literaire onderzoeksproject André en de Anderen (werktitel). Dit project ontstond tijdens spontane gesprekken met haar buurman André Hoornstra.

Hij was bij vele kunstinitiatieven betrokken en in zijn kleurrijke uiteenzettingen ontwarde Maartje, afgestudeerd kunst- en cultuurwetenschapper, een aantal pakkende verhaallijnen die ons een inkijk geven in de beeldende kunstwereld in Groningen. Maartje werkt nu aan een boek met als hoofdrolspelers: mogelijkmakers. Zij die ervoor zorg(d)en dat beeldend kunstenaars werk en werkplek hebben en dat beeldende kunst wordt gezien en verkocht. 

Waar zit het verhaal? Ga met Maartje in gesprek over de uitdagingen van documentair schrijven en haar ervaring met het vertalen van sociologisch onderzoek naar literair en poëtisch werk. Tijdens deze editie van Dichters van de Prinsentuin schrijft de kunstenaar aan een specifiek artistiek onderdeel van haar boek. In haar zelfgefabriceerde capsule kan jij meewerken aan haar gedicht namens de mogelijkmakers. Je bent van harte welkom om te bladeren door de vele gesprekken en te ervaren hoe je vanuit al inspirerende non-fictie een poëtische essentie kan halen.  

André en de Anderen is een productie van NOORDWOORD en wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds.


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Open Studio: André en de Anderen