Ga naar de inhoud

Grunnegers in t Gruin

Pergola

za, 08 jul. - 13.30


za, 08 jul. - 14.30


za, 08 jul. - 15.30


Ook dit jaar verzorgt het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) weer een Groningstalig literair programma op het festival Dichters van de Prinsentuin: Grunnegers in t Gruin. Is er een groot verschil tussen het schrijven in het Nederlands en het Gronings? Wat is de meerwaarde van een streektaal en waar liggen juist de moeilijkheden?

In de prachtige Engelse tuin in de Hortus brengt het CGTC in een intieme setting een bijzonder literair programma waarin streektaalpoëzie en de streektaalmuziek centraal staan. Een middag met schrijvers voor wie het Gronings hun moedertaal is en schrijvers voor wie het een eerste keer is om te schrijven in het Gronings of dit te mengen met het Nederlands. 

Met optredens van onder meer dichters Jan Glas, Marga Kool, Rieks Holtkamp, Willemijn van de Walle en Richard Nobbe. Zangeres Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken geven een speciale muzikale performance. Fieke Gosselaar zal vertellen over de schrijfster Sien Jensema, een opmerkelijke vrouw in de Groninger literatuur. Gosselaar is sinds dit jaar streektaalconsulent voor het Centrum Groninger Taal & Cultuur.


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Grunnegers in t Gruin