Ga naar de inhoud

Building a bridge

Engelse keukentuin

za, 09 jul. - 16.30


za, 09 jul. - 18.00


Negen jonge schrijvers uit het noorden van Nederland en Duitsland maakten het afgelopen jaar de poëtische en persoonlijke performance Building a bridge.

De ‘brug’ uit de titel verwijst naar de spoorbrug over de Ems bij Weener, die in 2015 door aanvaring vernield werd en nog altijd op reparatie wacht. Daarom bouwen de schrijvers een brug van verbeelding en gebruiken die om elkaar te leren kennen, ervaringen te delen en samen hun literaire vuur op te stoken. Ze ontmoeten elkaar onderweg in een trein en geven woorden aan wat hen bezighoudt: jeugdherinneringen, gender, depressiviteit, strijdvaardigheid. Het publiek is medepassagier en mag meerijden tot voorbij de brug.

Building a bridge is een internationaal samenwerkingsproject van NOORDWOORD en festival globale° in Bremen. De deelnemende schrijvers zijn Alara Adilow, Anna Dijk, Daniël Schmidt, Eva Matz, Johanna Schwarz, Laura Müller-Hennig, Marie Püffel, Michael ter Maat en Osama Alloush. Tijdens het maken zijn de schrijvers onder meer begeleid door de theatermakers Emke Idema en Maarten Smit, dramaturg Viktorie Knotnova; schrijver Corinna Gerhards, vertaler Ard Posthuma en literair manager Ellen Van Tichelt.

Building a Bridge kwam tot stand dankzij steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Soziokultur.

Building a bridge