Ga naar de inhoud

Nachtprogramma

Nachtwandeling met Marjolijn van Heemstra

Voor een aantal mensen ging het poëziefestival ook in de nacht door want zij hadden de exclusieve nachtwandeling met Marjolijn van Heemstra geboekt. Midden in de nacht wandelden ze samen door de Hortus. Marjolijn las gedichten voor van zichzelf en anderen en nam de aanwezigen zo mee in haar verwondering over de schoonheid van de duisternis en over onze plek in de onmetelijke ruimte.

Daarna was er nog een vuurkorf en een drankje én een stretcher om de nacht in de Hortus door te brengen om de volgende dag van nog een dag poëzie te kunnen genieten.

Nachtprogramma

We kennen Marjolijn van Heemstra als schrijver, dichter, columnist en theatermaker met een grote fascinatie voor de ruimte. Om mensen te bewegen meer omhoog te kijken, begon ze anderhalf jaar geleden met het organiseren van nachtwandelingen.

In het donker komt niet alleen de sterrenhemel tevoorschijn, er ontvouwt zich ook een wereld die zich in het volle licht verborgen houdt. Dieren, geuren, talloze grijstinten en verhalen waar in ons overbelichte land veel te weinig ruimte voor is. Wandelend door de nacht kun je ervaren hoe het vertrouwde vreemd wordt, het bekende onbekend en hoe zonder zicht de wereld groter is, want het licht toont je waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos.